Vi fejrer 25-års jubilæum

Et kvart århundrede med udvikling, effektivisering og konsolidering.

ADP fra 2000 til 2025 i billeder og tal

Den 27. marts 2000 blev selskabet Assosiated Danish Ports A/S dannet.

Fra starten har organisationen været etableret med et DNA om at konsolidere havne, få stordriftsfordele og dermed udnytte havnenes kompetencer i synergier med hinanden. Det har været en drivkraft, og dermed har det lykkedes for ADP at tilpasse sig det danske samfunds og markedets udvikling.

ADP har gennem årene været en vigtig aktør i at optimere logistik- og havnesektoren, hvilket har været med til at understøtte både import og eksport samt fremme Danmarks økonomi som en åben og global handelsnation.

ADPs logo

Da selskabet Associated Danish Ports A/S blev dannet, var tankerne bag selskabets logo at signalere forankring og sammenkoblingen mellem vand og land symboliseret med et led fra en ankerkæde i farverne grøn for land og blå for vand.

I 2016 fik logoet en mindre opdatering bland andet for at tydeliggøre forankring, hvorfor faconen på kædeledet blev ændret. I samme opdatering blev skrifttypen og farverne i logoet ændret.

Fredericia Havn

Opførelsen af Fredericia Havn stammer helt fra 1808, hvor den driftige købmand Bertel Bruun overbeviste de danske myndigheder om, at bygningen af en havn var væsentlig for Fredericias udvikling.

Godstyper og godsmængder har de seneste 25 år været varierende, hvilket er en naturlig afspejling af samfundets generelle forbrugsudvikling.

Gennem årene har Fredericia Havn gennemgået flere renoveringer og udvidelsen. Den seneste Havneudvidelse blev igangsat i 2023 og forventes færdig til efteråret 2025.

2002

Fredericia Havn set fra luften

2008

Etablering af ny plads på Vesthavnen

2008

Fredericia Havn fejrer 200-års jubilæum 

2010

Etablering af ny kaj 19

2014

Første krydstogtskib anløber Fredericia Havn

2014

ADP overtager Fredericia Lystbådehavn, som bliver til Marina Fredericia

2020

Port House - Et moderne kontorhus opført på grænsen mellem havn og by 

2025

Rekord i antal containerløft fra ét skib med 1.300 løft

Nyborg Havn

Under byggeriet af Storebæltsbroen fungerede Nyborg Havn som havn for projektlaster af byggematerialer til byggeriet af broen. Derfor blev havnens aktiviteter dengang flyttet fra den gamle havn midt i byen ud til Nyborg Hanvs nuværende placering.

Efter færdigbyggelsen af Sorebæltsbroen Har Nyborg Havn fungeret som industrihavn, der med sin centralt beliggende havneinfrastruktur og gode tilkørselsforhold til den fynske motorvej og jernbanenettet er et vigtigt transportknudepunkt for mange fynske virksomheder.

2003 og 2010

Udskibning til Rødsand Vindmøllepark

2012

Nyborg Havn set fra luften

2016

Første krydstogtskib i Nyborg Havn

2017

Indskibning ifm. dekommissionering af Vindeby Vindmøllepark

Taulov Dry Port

I 2014 stiftedes selskabet Danmarks Multimodale transport og lgistikcenter (DMTC). I 2017 ingik selskabet en jointventure aftale med pensionsselskabet PFA og skiftede samtidig navn til Taulov Dry Port.

Fra 2015 til 2025 er det blevet til 300.000 m2 lager- og logistikdomiciler. Med den senest annoncerede udvidelse af Taulov Dry Port, ser vi frem til i 2035 at udvide med yderligere 200.000 m2.

Den første bygning, der blev opført, var et domicil med lager, kontor og showroom til Otto Schachner. Siden er domicilbyggerier til FSG Food, DLG, Lallemand og A.P. Møller – Mærsk kommet til, ligesom der er er opført 210.000 m2 generiske lager- og logistikfaciliteter, som i dag lejes ud til bl.a. Bestseller, Salling Group, Elgiganten og Ball Beverage.

2016

Første domicilbyggeri til Otto Schachner

2025

Taulov Dryport set fra luften

2021

1. bygning med generiske lagerfaciliteter

2023

2. bygning med generiske lagerfaciliteter

ADP Energy Infrastructure

Selskabet ADP Energy Infrastructure blev dannet i 2023.

Missionen for ADP EI er at understøtte Danmarks grønne omstilling ved at stille infrastruktur til rådighed for operatører inden for produktion, håndtering og lagring af CO2, grønne brændstoffer og teknisk vand, og vi gør det på et kommercielt grundlag.

Gennem mulighed for volumenkonsolidering skaber vi et marked, der forbinder CO2-producenter og CO2-aftagere, og giver operatørerne optimale forretningsrammer.